Bananen havermout pannenkoeken

6174613536_img_1194

Gezond en verantwoord genieten, dat klinkt als muziek in de oren. Deze pannenkoeken gemaakt met banaan en havermout zijn lekker en daarnaast ook nog een gezonde keuze. We ontbijten hier in huis graag met pannenkoeken. En wat is er leuker dan een enorme stapel voor het hele gezin! Een ontbijtfeestje gegarandeerd!

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen

  • 50 gram speltmeel

  • 80 gram havermout (gemalen in de keukenmachine)

  • 200 ml sojamelk

  • 2 bananen

  • 2 eieren

  • 1 appel, geraspt of in kleine stukjes

  • snufje kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

Stappenplan bananenhavermout pannenkoeken

Pak een kom en klop de eieren hierin, voeg de sojamelk toe. Meng dit goed door elkaar zodat je een lekker luchtig beslag krijgt. Prak de bananen en voeg dit toe aan het mengsel. Voeg daarna het speltmeel, havermeel, kaneel, bakpoeder en het zout toe. Meng dit goed door elkaar. Ik gebruik hiervoor een mixer, hiermee krijg je een mooi egaal beslag. Voeg als laatste de stukjes of geraspte appel toe en meng dit met een spatel door het beslag.

Verhit in een pan wat kokosolie, heb je dit niet in huis gebruik wat plantaardige olie of wat boter. Giet het beslag in kleine hoopjes in de pan en laat ze op laag vuur langzaam garen. Ik heb kleine pannenkoekjes gemaakt zodat ik een echte big ass stapel had. Geloof me de kinderen waren onder de indruk van mama’s kookkunsten! Met dit beslag kon ik 18 kleine pannenkoekjes maken. Maak er een mooi stapeltje van en serveer het met vers fruit en eventueel wat chocolade of wat noten.

Laat de kinderen vooral meehelpen in de keuken, Afhankelijk van de leeftijd natuurlijk maar met de juiste instructies heb je de beste, en leukste hulpen in huis. Kinderen zien een maaltijd tot stand komen en voelen zich hierdoor erg trots en zijn daardoor sneller geneigd om het daadwerkelijk op te eten!

Heb je geen haver- of speltmeel in huis. Gebruik gewoon volkorenmeel, boekweitmeel of amandelmeel. Je kunt de pannenkoeken ook glutenvrij maken door bijvoorbeeld amandel- en boekweitmeel te gebruiken.

Smakelijk!

 

Een gedachte over “Bananen havermout pannenkoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.