Kwarktaartjes

6174595376_img_1869

Wanneer de kinderen uit school komen is het tijd voor iets lekkers en voor moeders tijd voor Koffie. En wat is er dan lekkerder dan deze healthy kwarktaartjes waar de kinderen verantwoord van kunnen genieten, en jij als mama gerust twee stukjes van mag pakken. Ook lekker als ontbijt, is weer eens wat anders dan een standaard bakje kwark met fruit.

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 taartjes

·   100 gram havermout

·   500 gram kwark

·   50 gram kokosolie

·   100 gram medjoul dadels

·   20 gram kokosrasp

·   2 el honing (of meer naar wens)

·   6 gelatine blaadjes

·   1 tl vanille extract of zakje vanille suiker

·   250 gram aardbeien evt. extra om te garneren

Stappenplan kwarktaartjes

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Wil je een vegetarische variant voor de gelatine gebruik dan agar-agar. Dit heeft wel een grotere bindkracht dus pas de hoeveelheid voor het recept aan.

Maal de dadels samen met de havermout en kokosrasp in een keukenmachine tot een grove massa. Verwarm de kokosolie met de honing in een pannetje en giet dit over het mengsel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en laat de bodem opstijven in de koelkast.

Verwarm een el van de kwark in een pannetje en voeg daarbij 3 blaadjes van de gelatine toe. Roer dit snel door met een garde zodat  alle gelatine goed oplost, niks viezer dan stukjes gelatine in je kwarktaart… Voeg dit mengsel toe aan de rest van de kwark en roer dit goed door met een spatel. Voeg hierbij het vanilleextract toe.

Pureer de aardbeien en verwarm het in een pannetje. Voeg de overige gelatine toe en roer dit weer goed door totdat alles is opgelost. Ik heb toen een extra lepel kwark toegevoegd,  dit was eigenlijk niet de bedoeling maar het resultaat smaakte er niet minder om! Voeg eventueel wat vanille toe aan de aardbeien. Was een tip van mijn zoon van vijf want hij houdt wel van zoetigheid. Laat het mengsel even afkoelen.

Pak de bakvorm uit de koelkast en giet als eerste de kwarkvulling op de bodem en daarna het aardbeienmengsel. Laat de kwarktaart zeker 4 uur opstijven in de koelkast. Ik heb hem er een hele nacht in laten staan, succes gegarandeerd! En je hebt gelijk een smakelijk ontbijtje in de morgen!

Een gedachte over “Kwarktaartjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.