Chocolade bananenbrood

 6174611616_img_2709

Bananenbrood is een van mijn favorieten! Lekker voor bij de koffie, als ontbijt of mee voor onderweg. Daarnaast ben ik dol op chocolade dus een bananenbrood met chocolade kan hier natuurlijk niet ontbreken!

Als gastouder maak ik graag gezonde tussendoortjes voor in de middag. Zo maakte ik deze week dit heerlijke bananenbroodje met chocola en walnoten. Normaal gesproken zou ik er ook extra stukjes pure chocolade in doen. Maar omdat kleinere kinderen pure chocolade vaak minder lekker vinden en dit broodje toch ook echt voor de kids bedoeld was moest ik het deze week helaas achterwege laten.

Wat heb je nodig

  • 125 gram amandelmeel

  • 75 gram speltmeel

  • 3 bananen

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille extract

  • 25 gram cacaopoeder

  • 50 gram walnoten in stukjes

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

Ook lekker: Voeg dadels, blauwe bessen of stukjes pure chocolade toe!

Stappenplan Bananenbrood

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Prak de bananen met een vork en zet dit even opzij. Laat je kinderen hier eventueel mee helpen maar pas op dat ze niet de helft opeten. Ik spreek uit ervaring….

Meng de speltmeel, amandelmeel, cacaopoeder, eieren, vanille extract, bakpoeder en het zout in een keukenmachine of meng het in een kom met mixer. Mix tot je een mooi glad beslag hebt. Voeg de banaan toe en meng dit nogmaals door. Voeg de walnoten toe aan het beslag met een spatel en giet het beslag in de cakevorm. Bak ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het even afkoelen en je kunt genieten van een lekker broodje! Ook lekker met een flinke dot pindakaas.

Je kan het bananenbrood goed een paar dagen in de koelkast bewaren of per plak invriezen.

Smakelijk!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.