Een van mijn favoriete ontbijtjes is Griekse yoghurt met homemade granola. Het voordeel van granola is dat je echt allerlei ingrediënten kan toevoegen, maak er je eigen feestje van!
Wanneer je zelf je granola maakt is het vaak veel gezonder dan de standaard pakken in de winkel en wanneer je het maakt ruikt het zo lekker in huis. Mocht je ooit je huis willen verkopen, ik zeg granola bakken ipv appeltaart.
Wat heb je nodig voor een grote voorraadpot
-
200 gram havermout
-
25 gram pompoenpitten
-
25 gram zonnebloempitten
-
200 gram ongezouten noten
-
2 el lijnzaad
-
1 el zonnebloemolie
-
50 gram honing
-
kaneel naar smaak
-
snufje zout
Stappenplan
verwarm de oven op 180 graden. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Voeg de zonnebloemolie en honing toe en hussel dit goed door elkaar.
Verdeel het mengsel op de bakplaat bekleed met bakpapier. zet het in de oven voor ongeveer 10 minuten. Hussel alles goed door elkaar en bak dan nogmaals 10 minuten. Let erop de granola moet niet te bruin worden! Laat de granola nog goed afkoelen in de oven en daarna nogmaals. Hierdoor wordt de granola extra krokant. Bewaar de granola in een luchtdichte voorraadpot.
Een gedachte over “Granola”