Soep van aardpeer en zoete aardappel

6176671408_img_3242

Ik ben gek op soep! Naast dat het lekker is, is het ook nog eens ideaal wanneer je thuis een aantal kieskeurige kinderen hebt rondlopen die weigeren groenten te eten. Tegenwoordig gaat dat gelukkig al stukken beter maar soep is ideaal om heel veel groenten te ‘Verstoppen’. Van mijn schoonvader kreeg ik laatst aardperen uit zijn  moestuin. De kinderen vonden het er maar raar uitzien dus tadaa in de soep en ze vonden het verrassend genoeg erg lekker !

Wat heb je nodig voor ongeveer 2 liter soep

  • 600 gram aardpeer

  • 250 gram zoete aardappel

  • 3 tenen knoflook

  • 1 el olijfolie

  • selderiezout naar smaak

  • peper naar smaak

  • 1 liter kippenbouillon

Stappenplan soep

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de aardpeer en zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Snijd de knoflook door midden. Meng dit samen met een el olijfolie, het zout en peper. Leg de groenten in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak de groenten ongeveer 25 minuten. Schep het halverwege een keer om.

Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe. Laat de soep nog een paar minuten koken. Ik heb de soep in een blender gepureerd, maar je kan ook een staafmixer gebruiken. Zorg dat de soep mooi glad wordt. De soep is wat dikker, dat hoort zo.

Lekker met wat gebakken pancetta of geroosterde pijnboompitten. Ik had deze keer een basilicumolie gemaakt. Hiervoor heb ik verse basilicum en olijfolie gebruikt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.