Apple-Pie Havermoutje

 6174655216_img_3348

de meeste mensen weten wel dat havermout gezond is. Het bevat veel vezels en weinig suiker. Het is voedzaam en het geeft lang een verzadigd gevoel. Ik vind het heerlijk als ontbijt en varieer graag met verschillende soorten fruit. Een van mijn favorieten blijft mijn havermoutontbijtje met appel! Lekker met rozijnen, cranberries, dadels of noten.

Wat heb je nodig voor 1 persoon

  • 1 appel

  • 50 gram havermout

  • 200 ml amandelmelk (sojamelk, gewone melk)

  • snufje kaneel

  • cranberries of rozijnen, ik gebruik ongeveer 20 gram voor in de havermout en gebruik nog een klein beetje als garnering

  • wat amandelschaafsel als garnering

variatie en Garneertips:

  • ongezouten noten zoals walnoten, pecannoten of amandelen

  • zonnebloempitten, pompoenpitten of lijnzaad

  • ook lekker zijn stukjes appel gebakken in honing en een snufje kaneel

  • blauwe bessen smaken ook heerlijk bij dit appelhavermoutje

    6174567216_img_2804

Stappenplan

Snij de appel in kleine stukjes. Ik liet 1/4 apart als garnering. Breng de appel samen met de havermout, cranberries, het kaneel en de amandelmelk aan de kook. Laat de havermout ongeveer 8 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door.

Doe de havermout in een mooi bakje en garneer het met de overige appel, cranberries, amandelschaafsel en eventueel wat andere noten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.