Chocolade Pannenkoeken

  6241662080_img_1863Pannenkoeken en chocola, need I say more? Deze chocolade pannenkoeken zijn gemaakt met boekweit en kokosmeel en daardoor geschikt voor mensen met coeliakie. Kokosmeel heeft wel een andere gebruiksaanwijzing dan gewoon meel. Het bevat veel vezels waardoor  het meer vocht nodig heeft dan ander meel. Maar al met al zijn deze pannenkoeken gewoon erg lekker, ik zeg ontbijtfeestje gegarandeerd!

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 pannenkoekjes

  • 25 gram kokosmeel

  • 35 gram boekweitmeel

  • 2 eieren

  • 2 el cacaopoeder

  • 150 ml Alpro coconut drink ( Heb je dit niet in huis gebruik sojamelk, amandelmelk of gewone melk)

  • snufje zout

  • 1 tl bakpoeder

Beleg met vers fruit, eventueel wat geraspte kokos, kokos flakes, notenpasta of stukjes pure chocolade.

Stappenplan Chocolade Pannenkoeken

Pak een kom en klop de eieren samen met de Alpro Coconut Drink. Voeg het kokosmeel, boekweitmeel, cacao poeder, bakpoeder en het zout toe en meng dit goed door elkaar. Gebruik hiervoor een mixer of een keukenmachine.

Verhit wat kokosolie in de pan en giet er kleine hoopjes van het beslag in. Ongeveer 3 per keer. Het beslag is wat dikker, dat hoort zo. Bak de pannenkoeken op laag vuur 2 a 3 minuten aan beide kanten. Stapel de pannenkoeken mooi op elkaar en garneer het met wat je maar lekker vindt of in de koelkast hebt staan!

Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.