Ik hou van soep! Vooral als het buiten wat kouder is vind ik het heerlijk om op te warmen met een lekkere kom soep. Rode linzen hebben veel voordelen. Ze bevatten veel ijzer en je blijft lang verzadigd waardoor onze honger langer uitblijft en we minder eten. Ze zijn ook rijk aan foliumzuur en daardoor ideaal voor zwangere vrouwen. Maar naast al die leuke bijkomstigheden is het ook gewoon lekker dus vandaag op het menu Rode linzensoep!
Wat heb je nodig voor 4 personen
-
175 gram rode linzen (gedroogd)
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
2 wortels
-
2 tomaten
-
1 cm gember (geraspt)
-
400 ml kokosmelk
-
1 tl kerriepoeder
-
1 tl djintan (komijnzaad)
-
1 tl kurkuma
-
1 l groentenbouillon
Stappenplan rode linzensoep
Spoel de linzen af met koud water
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit dit eventjes aan in een pan met wat olijfolie. Voeg daarna de tomaat en wortel in stukjes toe en roer eventjes door. Voeg de kruiden toe en de geraspte gember en bak dit kort mee.
Voeg daarna de bouillon, kokosmelk en de linzen toe en laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Ik laat het vaak wat langer opstaan op laag vuur. De reden is vooral omdat ik hier een heel stel kids heb rondlopen en er altijd wel iets tussenkomt wanneer ik aan het koken ben. Maar dat terzijde…
Pureer de soep met een staafmixer of giet alles in een blender en je hebt een mooi glad soepje!
Breng op smaak met wat peper en zout.
Smakelijk!