Worteltaart is mijn favoriete taart! Nu is de ongezonde variant met cream cheese frosting stiekem wel favoriet, maar je kunt ook heel makkelijk een healthy variant maken. Deze worteltaart is gekruid met pumpkin-spice en gezoet met bananen en wat honing. Hij is zo lekker dat je hem altijd wel zou willen eten! Als ontbijt, mee voor onderweg of in de middag met een grote kop thee.
Wat heb je nodig
Voor deze carrotcake heb ik een kleine springvorm gebruikt van 18 cm.
-
100 gram havermeel ( ik heb havermout gemalen in een keukenmachine)
-
100 gram speltmeel
-
3 rijpe bananen
-
100 ml amandelmelk
-
2 eieren
-
150 gram geraspte wortel
-
handjevol ongezouten noten zoals walnoten en pecannoten
-
handjevol rozijnen of cranberries
-
1 tl vanille extract
-
eventueel scheutje honing
-
2 tl bakpoeder
-
2 tl pumpkin-spice ( heb je dit niet in huis, gebruik koekkruiden of kaneel)
-
snufje zout
Stappenplan Wortelcake
Verwarm de oven op 180 graden. Rasp de wortel en doe dit in een grote kom.
Maal de havermout fijn in een keukenmachine en voeg hierbij de bananen, eieren, amandelmelk, speltmeel, bakpoeder, vanille extract, eventueel wat honing, pumpkin spice en een snufje zout en meng dit goed door elkaar.
Voeg dit bij de wortelrasp en doe hierbij de noten en rozijnen ( of cranberries) Roer dit weer goed door en giet het mengsel in een ingevette springvorm. Zet de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. Ook lekker: Strooi de laatste 10 minuten wat kokosbloesemsuiker bovenop. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem eruit haalt en geniet ervan!
Wil je toch roomkaasglazuur op de wortelcake? Maakt het net wat lekkerder vind ik. Mix 125 gram roomkaas met 2 el honing en wat citroensap.
Smakelijk!
Ik vind worteltaart ook superlekker, zeker met die frosting mmm! Dit receptje ga ik sowieso eens maken 😍
LikeLike
Leuk leuk! Ben benieuwd💋
LikeGeliked door 1 persoon