Pannenkoeken op zondag, ik hou ervan! Een paar weken geleden maakte ik deze stapel speltpannekoeken gecombineerd met een heerlijke chocoladesaus. It’s all about balance right? Soms moet je jezelf goed verwennen, vandaar vandaag een heerlijk recept voor een geslaagd ontbijtfeestje!
Wat heb je nodig voor ongeveer 20 kleine pannenkoekjes
-
150 gram speltbloem
-
2 bananen
-
2 eieren
-
150 ml amandelmelk
-
1 tl bakpoeder
-
Snufje zout
Voor de Saus:
-
100 gram Chocola ( ik gebruikte een combinatie van pure chocolade en Tony’s Caramel zeezout
-
room
Stappenplan
Meng de bananen samen met de eieren en de melk in een keukenmachine. Ik gebruik een keukenmachine zodat de bananen mooi glad worden. Voeg het meel, bakpoeder en het zout toe en mix nogmaals tot je een mooi glad beslag krijgt.
Verhit wat kokosolie in een pan en bak de pannenkoekjes. Ik heb van dit beslag 20 kleine pannenkoekjes gemaakt voor het hele gezin! Niets leuker dan samen op zondag genieten van dit feestontbijtje!
Voor de chocoladesaus, verwarm de chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, voeg je de room toe. Even zelf kijken hoeveel. Goed blijven roeren en klaar is je saus!
Smakelijk!