Janneke Koijen

Gebakken havermout

Gebakken havermout blijft een van mijn favoriete ontbijtjes. Mede omdat het ontzettend handig is tijdens de drukke ochtenden. Vanaf het moment dat de wekker gaat, gaat alles in een rap tempo hier in huis. Aankleden, ontbijten, tassen voor school inpakken, haren kammen en zorgen dat de kinderen op tijd op school komen. Ondertussen staat er een heerlijk ontbijtje in de oven en wanneer de kids naar school zijn geniet ik – lees rustig-van dit ontbijtje

Het voordeel van havermout is dat het goed vult waardoor je er de hele ochtend tegen aan kan. Je zult misschien nog wat koppen koffie nodig hebben maar dat terzijde. Doordat je de gebakken havermout de avond van te voren al ver kan voorbereiden hoef je in de ochtend alleen maar de oven aan te zetten en kun jij ondertussen al het nodige in huis doen.

eerder deelde ik dit recept ook op de site van Mamalifestyle. Neem daar ook eens een kijkje voor lekkere recepten, lifestyle onderwerpen of tips en trucs voor het dagelijks leven van een mama.

Wat heb je nodig voor 1 persoon

Gebakken havermout met framboos en pure chocolade

Stappenplan

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng in een kom alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg nu toe wat je zelf lekker vind, bijvoorbeeld een handjevol blauwe bessen of mijn favoriet: stukjes appel met rozijnen. Roer dit erdoor heen en giet het in klein ovenschaaltje.

Bak de havermout 30 minuten. Tip: maak in het weekend een grote portie voor het hele gezin! Ook lekker als dessert!

Smakelijk!

Mijn favoriet met appel en rozijnen. Wat is jouw favoriet?