Pastasaus

6241684560_img_3960

Wanneer ik aan mijn dochter vraag wat ze graag zou willen eten bij het avondeten is het antwoord: boerenkool of pasta met rode saus. Bij dat laatste beseft ze vaak niet dat deze gemaakt is met lekker veel groenten! We verstoppen ze, zoals mijn zoon zegt. Een ideale pastasaus waardoor je gelijk de nodige groenten binnen krijgt.

Wat heb je nodig voor een pan pastasaus

 • 1 kilo tomaten

 • 1 rode paprika

 • 1 grote ui

 • 1 rode ui

 • 2 teentjes knoflook

 • 2 el olijfolie

 • blikje tomatenpuree

 • 1 el gedroogde basilicum of Italiaanse kruiden

 • 2 takjes tijm (of gedroogd)

 • zwarte peper

 • zout

 • 1 groenten bouillonblokje (optioneel)

Heerlijke verse tomatensaus!

Heerlijke verse tomatensaus!

Stappenplan Pastasaus

Verwarm de oven voor op 180 graden

Snijd alle groenten in stukken en leg ze in een ovenschaal. Meng de olijfolie met de tijm, basilicum, knoflook (geperst), peper en zout in een kommetje. Giet dit kruidenmengsel over de groenten en hussel het even goed door elkaar.

Zet de groenten 25 tot 30 minuten in de oven. Wanneer het een klein beetje afgekoeld is doe je de groenten in een blender en meng het even goed door elkaar tot een gladde saus.

Ik giet de saus dan in een pan en voeg ongeveer een halve liter groenteNbouillon toe. Dit laat ik even zachtjes pruttelen en daarna zeef ik de saus. Dit doe ik omdat mijn kinderen dol zijn op heldere tomatensoep en geef dit vaak wanneer ze uit school komen. Je kunt natuurlijk ook het bouillonblokje toevoegen wanneer je de groenten in de blender doet. Het bouillonblokje is niet noodzakelijk, maar vind ik persoonlijk wel lekker. Breng de pastasaus op smaak met wat peper en zout.

Voeg de pastasaus toe aan de pasta, eventueel met gehaktballetjes en laat de saus nog even kort pruttelen.

Ook lekker: Voeg wortel, gele paprika of courgette toe aan de saus. Eerder deelde ik een recept voor pastasaus met stiekem heel veel groenten op mamalifestyle. Neem ook hier eens een kijkje voor lekkere recepten!

Te veel gemaakt? Geen probleem! Je kunt de saus makkelijk invriezen. Hier in huis heb ik altijd een of twee porties in de vriezer staan zodat ik op een ander moment weer snel en gezond kan genieten van deze heerlijke pastasaus!

3 gedachtes over “Pastasaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.