Ontbijtcake


6241779440_img_4142Elke dag ontbijten met havermout of pannenkoeken gaat op een gegeven moment ook vervelen en je kunt nooit genoeg ‘gezonde’ tussendoortjes in huis hebben. Daarom vandaag deze heerlijke en voedzame ontbijtcake. Lekker bij het ontbijt of als tussendoortje genietend met een kop koffie.

Wat heb je nodig

  • 200 gram speltmeel

  • 200 ml amandelmelk (of gebruik sojamelk, gewone melk)

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille extract

  • 3 tl pumpkin-spice (of koekkruiden)

  • 1 tl kaneel gram

  • 40 gram dadels

  • 50 gram gedroogde abrikozen

  • handvol pecannoten in stukjes

  • 2 tl bakpoeder

  • zaden en noten voor de topping van de cake, ik gebruikte een mix van zonnebloempitten, lijnzaad en amandelschaafsel

  • scheutje honing (optioneel voor wanneer je de cake wat zoeter wilt maken, de dadels en abrikozen zorgen ook voor een zoete smaak)

Stappenplan

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix in een keukenmachine of blender de eieren, melk en het vanille extract. Voeg het meel, bakpoeder en het zout toe en mix het tot een egaal beslag.

Doe het beslag in een kom en voeg de pumpkin-spice en kaneel toe. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes en voeg dit samen met de pecannoten  toe aan het mengsel. Meng het met een lepel door elkaar en giet het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier.

Bak de cake ongeveer 50 minuten. Heerlijk met een plak oude kaas of wat appelstroop. Maar zonder iets is deze cake ook een ware traktatie!

Smakelijk! Laat je me weten als je deze ontbijtcake gemaakt hebt? Vind ik leuk!

Ontbijtcake

Ontbijtcake

2 gedachtes over “Ontbijtcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.