Bananenpannenkoeken zijn heerlijk zoet en gezond. Je kunt ze al maken met alleen een ei en een banaan. Deze keer een variatie daarop met boekweitmeel. Hierdoor zijn de bananen-boekweitpannenkoeken nog steeds glutenvrij. Bewust eten vind ik belangrijk, maar je moet jezelf af en toe ook verwennen. Daarom maak ik het ontbijtfeestje compleet met gebakken spek en banaan! Geloof me, een heerlijke combinatie!
Wat heb je nodig voor 6 pannenkoekjes
-
1 banaan + 1 voor de garnering
-
1 ei
-
50 gram boekweitmeel
-
1 tl kaneel
-
1 tl bakpoeder
-
ongeveer 100 ml amandelmelk, sojamelk of gewone melk
-
honing
-
ontbijtspek
Stappenplan
Meng de banaan, ei en de amandelmelk met een mixer, blender of staafmixer. Voeg het meel, bakpoeder en de kaneel toe en mix het tot een egaal beslag. zorg dat er geen klontjes in zitten.
Verwarm wat kokosolie of olijfolie in een pan en giet kleine hoopjes in de pan. Bak op wat lager vuur en wanneer de bovenkant wat droger wordt, draai je de pannenkoek om. Bak ongeveer 2/3 minuten aan elke kant.
Bak de ontbijtspek in een pan en laat daarna uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd ondertussen de banaan in stukken. Ik snij de banaan in de lengte doormidden en dan nogmaals door de helft. Doe een klein beetje kokosolie samen met wat honing in een pan en bak de banaan aan weerszijde.
En nu stapelen maar, doe tussen de pannenkoeken afwisselend de banaan en gebakken spek. Top eventueel met wat agavesiroop of honing. En klaar zijn je bananen-boekweitpannenkoeken!
Smakelijk!