Groene soep

6174543696_img_4812Groene soep, Deze soep met spinazie en courgette is favoriet bij de kids hier in huis! Met maar 5 ingrediënten zet je deze soep in no time op tafel. Lekker voor bij het avondeten of als lunch.

Wat heb je nodig voor 1 pan soep

  • 1 courgette

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 150 gram bladspinazie

  • 1 liter groentebouillon

Stappenplan

snijd de knoflook en rode ui in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in de pan en fruit de rode ui en de knoflook. Voeg de courgette in blokjes toe en bak even mee. Voeg de spinazie toe. Zodra de spinazie geslonken is voeg je de groentebouillon toe en laat je de soep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer of gebruik een blender zodat je een mooi glad soepje krijgt!

Een makkelijk recept wat zo op tafel staat! Ik vind zulke soepjes persoonlijk altijd fijn met kleine kinderen in huis. De laatste jaren worden de groenten gelukkig steeds enthousiaster gegeten, maar ik kan mij nog goed herinneren dat ze er niks van moesten hebben. een ideale manier om snel wat groenten binnen te krijgen. Ik noemde het altijd “groene heksensoep’ en varieerde met verschillende soorten groene groentes. De groenten werden verstopt aldus mijn zoon Gijs en ze aten het zonder problemen helemaal op!

Wat is jullie favoriete groene soep? Ik hoor het graag!

Smakelijk!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.