Blueberry pancakes

6174628176_img_5079Het moge duidelijk zijn, ik ben dol op pannenkoeken! Het liefst zou ik er elke dag mee willen ontbijten! Laatst maakte ik deze blueberry pancakes met Griekse yoghurt en amandelmeel. Een heerlijk ontbijtje om de dag goed mee te beginnen.

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 2 eieren

  • 50 gram amandelmeel

  • 200 gram Griekse yoghurt

  • snufje zout

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 1 banaan

  • handvol blauwe bessen. Diepvries of verse.

Stappenplan blueberry pancakes

Mix de eieren met een handmixer samen met de Griekse yoghurt. Voeg een halve banaan toe en  mix het nogmaals goed door. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en het zout toe en mix het tot een mooi egaal beslag. Laat het beslag eventjes staan zodat het wat dikker wordt.

Verwarm wat kokosolie in een pan. Ik bak meestal drie pannenkoekjes tegelijk. Van dit beslag kun je ongeveer 10 pannenkoekjes maken. verdeel per pannenkoek een aantal blauwe bessen. Wanneer de bovenkant wat droger wordt draai je de pannenkoek om. Maak er een mooi stapeltje van of leg ze zo op een bord. Het is jouw feestje! Garneer met de overige banaan en eventueel wat blauwe bessen, noten of zaden.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.