Havermout, je kunt er eindeloos mee variëren; denk aan havermoutpannenkoeken, in een smoothie, muffins of gewoon de ouderwetse havermoutpap! Deze pap is qua smaak misschien vrij neutraal, maar doordat je er zoveel aan toe kunt voegen is een bord havermoutpap verre van saai! Vandaag een Chocoladehavermout!
Wat heb je nodig voor 1 persoon
-
45 gram havermout
-
2 el cacaopoeder
-
200 ml amandelmelk ( sojamelk of gewone melk)
-
1 banaan
-
scheutje honing
Stappenplan Chocolade havermout
Prak de helft van de banaan, de andere helft gebruik je als garnering. Breng de havermout samen met de cacaopoeder, de geprakte banaan, de amandelmelk en de honing aan de kook. Laat de havermout zachtjes ongeveer 10 minuten koken. De banaan zorgt ervoor dat de pap wat zoeter wordt. Heeft dit niet je voorkeur laat de honing dan achterwege of gebruik de hele banaan als garnering.
Doe de havermout in een kom en garneer het met de overige banaan en bijvoorbeeld wat pecannoten, zaden en kokosrasp.
De hoeveelheden zijn voor 1 persoon, maar ik kreeg mijn bakje niet helemaal op. Het geluk is dat ik hier thuis een paar kinderen heb rondlopen die maar wat graag een hapje van mama willen.
Ook lekker: Voeg 1 el geraspte kokos toe aan de havermout! of gebruik Alpro Coconut Original ipv de amamdelmelk.
Smakelijk