Choco-Coco Koekjes

 

Koekjes, de kinderen krijgen er hier in huis geen genoeg van. Vooral onze Gijs is een echte zoetekauw, samen in de keuken koekjes bakken is favoriet! Deze Choco-Coco Koekjes zijn gemaakt met kokosMeEl en een verantwoorde keuze. Maar ze zijn vooral erg lekker dus ik zeg bakken maar en geniet!

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 koekjes

  • 50 gram kokosMeel

  • 50 gram Stukjes pure chocolade

  • snuf zeezout

  • 2 tl vanille extract

  • 2 eieren

  • 30 gram honing

  • 15 gram zonnebloemolie

Stappenplan Choco-coco Koekjes

Verwarm de oven op 180 graden

Mix de eieren samen met het kokosbloem, zout, zonnebloemolie, honing en vanille extract.

Voeg de cHocolade toe en roer er deze met een spatel doorheen. Kneed Het nu met je handen tot een Mooie deegbal en laat het even staan. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 12 kleine hoopjes van het Choco-coco Koekjesdeeg. Het is door het gebruik van kokosmeel wat korrelig, ik gebruikte daarom een vormpje om het deeg in te drukken. Zo kreeg ik mooie ronde koekjes!

Bak de koekjes ONGEVEER 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes goed afkoelen, het liefst op een rooster.

Kokosmeel bevat meer vezels dan andere meelsoorten. Het heeft ook een andere gebruikswijze. Je hebt ongeveer de helft van de normaal gegeven hoeveelheid nodig en daarnaast heb je een keer zoveel eieren/vloeistof nodig. Het beslag blijft vaak wat korrelig, je moet echt goed mixen met een handmixer of keukenmachine.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.