Wrap van kikkererwtenmeel

6174570736_img_5393Wraps zijn ideaal als lunch! Je kunt ze gemakkelijk meenemen voor onderweg en je kunt er eindeloos mee variëren. Nu maak ik thuis vaak de wrap van boekweitmeel, maar wilde een keer iets anders, daarom vandaag de wrap van kikkererwtenmeel. dit meel is erg veelzijdig en kan ook gebruikt worden om sauzen te binden of als vervanger in cakes of pannenkoeken. Het is een glutenvrij meel dus ook geschikt voor mensen met coeliakie.

Wat heb je nodig voor ongeveer 5 wraps

  • 100 gram kikkererwtenmeel

  • 100 ml water

  • Scheut sojamelk

  • 1 ei

  • 1 el olijfolie

  • 1 el Italiaanse kruiden

  • snuf zout

  • snuf peper

Stappenplan wrap van kikkererwtenmeel

Mix met een handmixer of keukenmachine het ei samen met het water, scheut sojamelk en het kikkererwtenmeel. Voeg de olijfolie, de Italiaanse kruiden een snuf zout en wat peper toe en mix nogmaals door elkaar.

Giet wat olijfolie in een pan en giet het beslag hierin. Wanneer de wrap droog wordt aan de bovenkant draai je de wrap om en bak je de wrap ongeveer nog 3 minuten. Ik bak de wraps op wat lager vuur en bak ze liever iets langer zodat de wrap lekker krokant wordt!

Beleg met wat je lekker vindt! Denk bijvoorbeeld aan:

Zalm en avocado

hummus met gegrilde groenten

kip, sla, komkommer en tomaat

Wat is jouw favoriete beleg?

Kikkererwtenmeel is te koop in biowinkels en in sommige toko’s. Tip: In de toko is het vaak voordeliger!

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.