Wraps zijn ideaal als lunch! Je kunt ze gemakkelijk meenemen voor onderweg en je kunt er eindeloos mee variëren. Nu maak ik thuis vaak de wrap van boekweitmeel, maar wilde een keer iets anders, daarom vandaag de wrap van kikkererwtenmeel. dit meel is erg veelzijdig en kan ook gebruikt worden om sauzen te binden of als vervanger in cakes of pannenkoeken. Het is een glutenvrij meel dus ook geschikt voor mensen met coeliakie.
Wat heb je nodig voor ongeveer 5 wraps
-
100 gram kikkererwtenmeel
-
100 ml water
-
Scheut sojamelk
-
1 ei
-
1 el olijfolie
-
1 el Italiaanse kruiden
-
snuf zout
-
snuf peper
Stappenplan wrap van kikkererwtenmeel
Mix met een handmixer of keukenmachine het ei samen met het water, scheut sojamelk en het kikkererwtenmeel. Voeg de olijfolie, de Italiaanse kruiden een snuf zout en wat peper toe en mix nogmaals door elkaar.
Giet wat olijfolie in een pan en giet het beslag hierin. Wanneer de wrap droog wordt aan de bovenkant draai je de wrap om en bak je de wrap ongeveer nog 3 minuten. Ik bak de wraps op wat lager vuur en bak ze liever iets langer zodat de wrap lekker krokant wordt!
Beleg met wat je lekker vindt! Denk bijvoorbeeld aan:
Zalm en avocado
hummus met gegrilde groenten
kip, sla, komkommer en tomaat
Wat is jouw favoriete beleg?
Kikkererwtenmeel is te koop in biowinkels en in sommige toko’s. Tip: In de toko is het vaak voordeliger!