Frambozen kwarkbroodjes

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en iets te gaan bakken. Deze Frambozen kwarkbroodjes bijvoorbeeld; lekker voor bij het ontbijt, voor mee naar je werk of als tussendoortje. Vanmiddag staan ze klaar wanneer de oudste twee uit school komen. Gezellig aan tafel met een kop thee en iets lekkers de dag doornemen, heerlijk!

Wat heb je nodig voor 6 frambozen kwarkbroodjes

  • 50 gram boekweitmeel

  • 80 gram speltmeel

  • 150 gram kwark

  • 1 tl vanille extract

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • handvol frambozen

Stappenplan

Verwarm de oven op 200 graden en gebruik wat kokosolie om de muffinvorm in te vetten. Ik gebruikte een muffinvorm, maar je kan ook kleine bolletjes van het deeg maken en op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen.

Meng het ei met de kwark en roer dit goed door elkaar. Voeg de speltmeel en boekweitmeel toe en roer nogmaals door. Voeg hierna het bakpoeder en vanille extract toe en roer nogmaals. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Schep met een lepel de frambozen door het deeg. Laat het deeg even rusten.

Doe het beslag in de muffinvormen en bak ongeveer 20 minuten op 200 graden. Lekker met wat aardbeienjam. Ik heb wat rood fruit gemengd met wat honing en geprakt met een vork.

Ook lekker: Vervang de frambozen eens door stukjes chocolade, rozijnen of ander gedroogd fruit.

Smakelijk!!

Frambozen kwarkbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s