Vanille-Chocoladetaart

In het weekend maken we hier in huis vaak iets lekkers en dan letten we even niet op hoeveel suiker of roomboter erin zit. Genieten staat voorop en deze Vanille-Chocoladetaart is een waar genietmomentje. Een combinatie van chocolade en vanille kwark met on top zoete aardbeien. Een heerlijke smaaksensatie die hier in huis zeker vaker zal worden gemaakt!

Wat heb je nodig voor deze Vanille-Chocoladetaart

Bodem:

  • 100 gram pure chocolade

  • 100 gram extra dark chocolade

  • 100 gram roomboter

  • 90 gram witte basterdsuiker

  • 3 eiwitten

  • 40 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling:

  • 300 gram roomkaas

  • 400 gram Griekse yoghurt

  • 8 blaadjes gelatine

  • 2 tl vanille aroma

  • 2 zakjes vanille suiker

Stappenplan

verwarm de oven op 180 graden. Leg de blaadjes gelatine in een bakje met water.

Smelt de chocolade en de roomboter au bain marie. Klop de eiwitten samen met de suiker schuimig. Zorg dat de kom die je daarvoor gebruikt schoon en vetvrij is!

Voeg het chocolademengsel toe aan het eiermengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en roer nogmaals goed door zodat je een mooi egaal beslag krijgt. Giet het beslag in een ingevette bakvorm, ik gebruikte een springvorm van 16 cm. bak de chocoladetaart ongeveer 35 minuten op 180 graden.

Meng de roomkaas met de Griekse yoghurt, vanille aroma en vanille suiker. Verwarm in een klein steelpannetje twee el van de vulling en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer dit goed door! Zodat alle gelatine goed oplost. Giet dit weer bij de rest van de vulling en roer nogmaals door. Giet de vulling op de afgekoelde chocoladetaart en laat 3 uur, maar het liefst een nachtje in de koelkast staan.

Net voordat je hem opdient garneer je de taart met stukjes verse aardbei en stukjes pure chocolade! Enjoy!!

 

 

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.