Bananenbrood is een tussendoortje wat hier in huis wekelijks wordt gemaakt. Deze keer heb ik er koffie bijgevoegd en het resultaat was heerlijk! Wil je ook dit bananenbrood met koffie maken lees dan mee!
Wat heb je nodig voor een bananenbrood met koffie
-
3 rijpe bananen
-
150 gram zelfrijzend bakmeel
-
100 gram gemalen havermout
-
2 eieren
-
1 sterke espresso
-
1 tl vanille extract
-
100 ml amandelmelk
-
snuf kaneel
-
1 tl bakpoeder
-
1 el honing
-
snuf zout
-
2 el cacaopoeder
Stappenplan
Verwarm de oven op 180 graden.
Mix de eieren samen met het vanille extract. Voeg de espresso toe en roer goed door. Prak de bananen en voeg dit samen met de honing bij het eiermengsel en roer nogmaals door.
Voeg het zelfrijzend bakmeel, gemalen havermout, bakpoeder, snuf zout en kaneel toe. Mix dit tot een mooi egaal mengsel. Verdeel het mengsel over twee kommen en voeg in een kom 2 el cacaopoeder toe. Giet beide mengsels in een cakevorm bekleed met bakpapier en bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten.
Laat het bananenbrood eventjes afkoelen en genieten maar!
Smakelijk!