IK MAAK GRAAG DE GEZONDE VARIANT VAN DEZE KOEKJES. MIJN ZOON IS DAAR GELUKKIG OOK HELEMAAL FAN VAN MAAR MIJN OUDSTE DOCHTER MOET ER VAAK NIKS VAN HEBBEN. DAAROM VOOR HAAR LEKKERE HAVERMOUTKOEKJES MET ROOMBOTER, SUIKER EN CHOCOLA!
wAT HEB JE NODIG VOOR 12 KOEKJES
-
50 gram roomboter
-
50 gram kokosbloesemsuiker
-
60 gram witte basterdsuiker
-
100 gram tarwebloem
-
70 gram havermout
-
1 zakje vanille suiker
-
1 ei
-
1 tl bakpoeder
-
snuf zout
-
pure chocolade voor de garnering
Stappenplan Havermoutkoekjes
Verwarm de oven op 200 graden.
Meng de boter met de witte basterdsuiker, vanillesuiker en de kokosbloesemsuiker. Voeg het ei toe en meng het nogmaals.
Voeg het tarwebloem, de havermout, bakpoeder en het zout toe en kneed het beslag goed met je handen tot een mooie deegbal. Draai 12 kleine balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie en versier hier de koekjes mee. Gebruik hiervoor een kleine spuitzak of gewoon een lepeltje.
Ook lekker: Voeg stukjes walnoot toe aan het deeg voor een crunchy bite! Mijn doel is natuurlijk om voor mijn dochter nog steeds de ultieme healthy variant te gaan maken, dus wordt vervolgd!
De koekjes kun je goed een aantal dagen in een afgesloten pot bewaren. Smakelijk!

Havermoutkoekjes