Glutenvrij Krentenbrood

Rijstmeel; ik had er wel eens van gehoord, maar nog nooit gebruikt. Mijn broer vertelde mij erover. Zijn vrouw en hij hebben twee kinderen met coeliakie en gebruiken het meel geregeld. Het is een product waar je van alles mee kunt doen. Je kunt het gebruiken in pannenkoeken, cakes, taarten, koekjes, brood of als verdikkingsmiddel in soepen en sauzen. Ik maakte nu een glutenvrij krentenbrood en het resultaat was echt top! Ik ga het zeker vaker gebruiken!

Wat heb je nodig voor 1 brood

  • 300 gram rijstmeel

  • 100 gram amandelmeel

  • 16 gram bakpoeder

  • 3 eieren

  • 300 ml sojamelk

  • 150 gram gewelde krenten

  • 1 tl vanille extract

  • snuf zout

Stappenplan Glutenvrij Krentenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de eieren samen met de sojamelk en vanille extract in de keukenmachine of gebruik een handmixer.

Voeg de meelsoorten, het bakpoeder en het zout toe en meng het tot een egaal beslag. Schep de krenten er doorheen en giet het beslag in een ingevette cakevorm of bekleed de cakevorm met bakpapier.

Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Laat even afkoelen en genieten maar! Lekker met wat roomboter en een plak oude kaas!

Ook lekker:

  • Voeg ook cranberries en verschillende soorten noten en zaden toe aan het beslag

  • Maak van het krentenbrood eens wentelteefjes! Super lekker! Het recept hiervan vindt je ook op mijn site.

Wentelteefjes

Gebruiken jullie rijstmeel wel eens? En wat is jullie favoriete recept hiermee?

Smakelijk en veel bakplezier!

Janneke

 

3 gedachtes over “Glutenvrij Krentenbrood

  1. Brigitte Keulemans zegt:

    Ontzettend lekker glutenvrij vruchtenbrood. Ik heb het nu een aantal keren gemaakt met wisselende vullingen met zoal cranberries, banaan, krenten,, gedroogde appelstukjes ,abrikozen.., Eenvoudig te maken en altijd een goed en zeer smakelijk resultaat. Een echte aanrader.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.