Pink Pancakes

Roze pannenkoeken, dat was het verzoek afgelopen weekend. Ik gebruikte bietensap voor het roze kleurtje en de pink pancakes waren heerlijk! een flinke stapel voor het hele gezin, niets leuker dan samen op zondag genieten van dit feestontbijt!

Wat heb je nodig voor het hele gezin

  • 150 gram speltbloem

  • 2 eieren

  • 100 ml sojamelk

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 60 ml bietensap

  • 2 el Griekse yoghurt

  • 1 tl vanille extract

  • snuf zout

Stappenplan Pink Pancakes

Meng de eieren samen met de yoghurt, bietensap en sojamelk in een keukenmachine of met een handmixer. Voeg het meel, bakpoeder, vanille extract en het zout toe en mix nogmaals tot je een mooi egaal beslag krijgt. Van mij mochten de pink pancakes nog meer roze zijn, wil jij dit ook? Voeg dan wat meer bietensap toe.

Verhit wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten ongeveer 2/3 minuten. Wanneer de bovenkant wat droger wordt, kun je de pannenkoeken omdraaien. Je kunt van dit beslag ongeveer 20 pannenkoekjes maken.

Garneer met rood fruit. Ik heb verse aardbeien gebruikt en wat rood diepvries fruit. Het diepvriesfruit even verwarmd in een klein pannetje en een klein beetje honing aan toegevoegd. Voor de zoetekauw, top het af met wat honing of agavesiroop. Smakelijk!

Pink Pancakes met rode biet!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.