Pink Smoothie met rode biet

Een smoothie met groenten erin verstopt. Ik doe dit regelmatig en vaak kom ik er ook goed mee weg. Toen ik rode bieten had gekocht, moesten mijn twee oudste er helemaal niks van hebben. Ze vonden het er maar raar uit zien en van de geur werden ze ook niet heel blij. Maar ze wilde roze pannenkoeken dat weekend dus ik had ze nodig. Terwijl ik bezig was maakte ik ook een smoothie, met rode biet! Ze hadden niks in de gaten en ik kreeg gelijk het verzoek om hem morgen weer te maken. Deze Pink smoothie met rode biet was dus zeker een succesje hier in huize Koijen!

Smoothies zijn een goede manier om op een snelle manier de nodige vitaminen binnen te krijgen. Hier thuis was altijd de smoothie met banaan en aardbei favoriet, maar mijn zoon is inmiddels ook dol op groene smoothies en ik kan steeds meer variëren met groente in smoothies! De kinderen krijgen door de smoothies gelijk al een gedeelte van de aanbevolen hoeveelheid fruit binnen en het is gewoon hartstikke lekker!

Wat heb je nodig voor 2 smoothies

  • 2 rode bieten (voorgekookt)

  • 175 gram zomerfruit AH diepvries

  • 1 appel

  • 175 gram verse aardbeien (of diepvries)

  • 200 ml vers geperst sinaasappelsap

  • wil je de smoothie wat dunner maken, voeg dan wat water toe

Stappenplan Pink Smoothie met rode biet

Smoothies worden bereid met een blender of eventueel (staaf)mixer. Ik gebruik vaak diepvriesfruit voor smoothies, het maakt de smoothie lekker fris en het is vaak voordeliger dan vers fruit.

Schil de appel en snijd deze in stukjes. Was de aardbeien en haal de steeltjes ervan af. Doe het fruit met de rest van de ingrediënten in de blender en mixen maar! Is de smoothie nog te dik? Voeg wat extra water toe.

Laat je kinderen vooral helpen.  Ik merk altijd wanneer mijn kinderen meehelpen in de keuken ze het sneller proberen en ik vind het als moeder belangrijk dat ze spelenderwijs leren wat koken is en ze leren zo wat goede voeding is. Ook wordt de fijne motoriek ontwikkeld, is het goed voor het zelfvertrouwen, ze leren meten en wegen en omgaan met verschillende materialen. Maar vooral plezier erin hebben is wat telt. Dus ik zeg duik die keuken in en maak er een leuk, gezellig moment van en geniet daarna samen van het eindresultaat! Enjoy!

Voor Mamalifestyle.nl maakte ik ooit 4 verschillende soorten pink smoothies. Neem ook hier eens een kijkje voor lekkere recepten en leuke tips en trucs die het leven als mama zo tof mogelijk maken.

Smoothie inspiratie:

 

 

 

 

Een gedachte over “Pink Smoothie met rode biet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.