Ik kook mijn havermout vaak in amandelmelk of sojamelk, maar zag steeds vaker op Instagram andere varianten voorbij komen. Havermout gekookt met rood fruit, rode bieten of thee. Fruit en groenten heb ik al wel eens geprobeerd, maar een theehavermoutje nog nooit. Daar moest verandering in komen dus zie hier het resultaat! Lees je mee?
Wat heb je nodig voor 1 persoon
-
50 gram havermout
-
200 ml thee. Ik gebruikte Vanille Chia van Pukka, maar hierin kun je uiteraard zelf je voorkeur kiezen!
-
snufje kaneel
-
1 tl lijnzaad
-
fruit, noten en/of zaden voor de garnering
Stappenplan Theehavermoutje
Zet 200 ml thee en breng de havermout hierin aan de kook. Voeg het lijnzaad en kaneel toe en laat de havermout ongeveer 8 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door de havermout.
Doe de havermout in een bakje en garneer met wat jij lekker vindt! Ik gebruikte deze keer aardbeien, frambozen en een paar pecannoten. Ik topte het af met wat honing.
Smakelijk!