Eerder deelde ik hier al een recept van Granola, het blijft een van mijn favoriete ontbijtjes. Mijn zoon is ook helemaal fan en bedacht samen met mij Deze chocolade granola! Vanochtend getest en hij is helemaal goedgekeurd! Lees je mee?
Wat heb je nodig
-
125 gram havermout
-
30 gram pecannoten
-
30 gram walnoten
-
1 el lijnzaad
-
1 el pompoenpitten
-
2 el zonnebloemolie
-
4 el honing
-
1 tl vanille extract
-
2 el cacaopoeder
-
2 el geraspte kokos
-
1 el cacao nibs
Stappenplan chocolade granola
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng in een kom alle droge ingrediënten, (behalve de kokos en cacao nibs) voeg de zonnebloemolie , vanille extract en honing toe en hussel dit goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de bakplaat bekleed met bakpapier. Zet het in de oven voor ongeveer 10 minuten. Hussel alles goed door elkaar en bak dan nogmaals 10 minuten. Let erop de granola moet niet te bruin worden! Laat de granola goed afkoelen in de oven en daarna daarbuiten. Zo wordt hij extra krokant! Voeg de getaspte kokos en cacao nibs toe en meng dit door de granola. Bewaar de chocolade granola in een luchtdichte voorraadpot.