Zoete aardappel pannenkoeken

Zoete aardappel wordt hier in huis vaak gegeten. De kinderen zijn dol op de zoete smaak en deze groentesoort kan zowel voor hartige als zoete gerechten worden gebruikt. Deze keer heb ik pannenkoeken gemaakt met zoete aardappel. Zo krijg je bij het ontbijt gelijk al een portie groente binnen!

Wat heb je nodig voor 6 pannenkoekjes

  • 65 gram gekookte en gepureerde zoete aardappel

  • 1 geprakte banaan

  • 1 ei

  • snuf kaneel

  • 50 gram Alpro GO ON (of een andere soort kwark)

  • 1 el havermout

  • 1 el speltbloem

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snuf zout

Stappenplan Zoete aardappel pannenkoeken

Kook de zoete aardappel en pureer hem daarna mooi glad. Meng dit samen met de geprakte banaan, de kwark, het ei en kaneel.

Voeg de havermout, speltbloem, bakpoeder en het zout toe en meng het goed door elkaar. Verwarm wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes op wat lager vuur. Zodra de bovenkant wat droger wordt draai je de pannenkoekjes voorzichtig om en bak je de andere kant mooi goudbruin.

Garneer met vers fruit, wat kwark, wat jij wil! Ik vond de pannenkoekjes best machtig en kreeg het niet allemaal in mijn eentje op. Gelukkig heb ik hier in huis altijd iemand die graag mee eet! Je kunt dit dus gerust voor 2 personen maken! Smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s