Over een paar weken is het alweer Pasen. Gezellig eten met de hele familie en op zoek naar paaseieren. Ik hou ervan! Vandaag een leuk ideetje voor het paasontbijt of de familiebrunch, apple-pie taartjes! Je kunt ze gemakkelijk voorbereiden en het resultaat is een mooi klein taartje waardoor er nog genoeg ruimte overblijft voor alle paaseitjes!
Wat heb je nodig voor 4 taartjes
Taartbodem:
-
75 gram havermout
-
30 gram walnoten
-
15 gram pecannoten
-
10 gram amandelschaafsel
-
5 gram zonnebloempitten
-
5 gram pompoenpitten
-
2 el zonnebloemolie
-
2 el honing
-
snuf kaneel
-
snuf zout
Vulling:
-
2 appels
-
2 zakjes vanille suiker
-
1 tl kaneel (naar smaak)
-
1 tl vanille aroma
-
1 el honing
-
Griekse yoghurt
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alle ingrediënten voor de taartbodem met elkaar. Pak 4 kleine taartvormpjes en vet deze in met wat olie of boter. Doe het mengsel in de taartvormpjes en druk het goed aan! Bak de taartjes 10 tot 15 minuten in de oven.
Laat de taartjes goed afkoelen voordat je ze eruit haalt. Ik hield ze op zijn kop en de taartjes kwamen er mooi uit! (gelukkig!)
Voor de vulling: schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met 1 zakje vanille suiker, het kaneel en een el honing. Laat zachtjes in een bodempje water koken voor ongeveer 10-15 minuten. Ik heb de appelvulling de avond van te voren gemaakt en bewaard in een afgesloten pot.
Meng 3 flinke lepels Griekse yoghurt met 1 zakje vanille suiker en 1 tl vanille aroma. Giet een lepel van het yoghurtmengsel op de taartjes en garneer met de appelvulling.
Ook lekker: Voeg rozijnen of krenten toe aan de appelvulling. Of garneer het met verse aardbeien!
Smakelijk en fijne pasen alvast!

Apple-pie taartjes