Rijpe bananen betekent hier in huis bananenbrood bakken! Deze keer maakte ik Bananenbrood muffins, heerlijk als ontbijt, in de broodtrommel mee naar school of lekker met een kop thee erbij.
Wat heb je nodig voor 8/9 stuks
-
150 gram speltmeel
-
2 rijpe bananen
-
100 ml sojamelk
-
2 eieren
-
10 gram bakpoeder
-
20 gram pure chocolade in stukjes
-
1 tl vanille aroma
-
1 el kokosbloesemsuiker
-
snuf zout

Bananenbrood muffins met pure chocolade
Stappenplan Bananenbrood muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de bananen met de melk, eieren en vanille aroma in een keukenmachine of blender.
Meng in en grote kom het speltmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en het zout en voeg het bananenmengsel hierbij. Roer goed door zodat je een mooi egaal beslag krijgt. Doe de stukjes pure chocolade erbij en roer deze er doorheen.
Giet het beslag in de muffinvormpjes, ik gebruikte siliconenmuffinvormpjes en heb deze ingevet met een klein beetje kokosolie. Bak de muffins ongeveer 35-45 minuten in de oven.
Ook lekker: Voeg wat walnoten toe aan het beslag of wat blauwe bessen!
Ik heb deze keer van het beslag muffins gemaakt, maar je kunt hier natuurlijk ook een bananenbrood van maken. Wanneer je een brood maakt, moet je de baktijd wel aanpassen, ongeveer 40-50 minuten. Check met een saté prikker of het bananenbrood gaar is. Lekker met wat pindapasta en plakjes banaan! Smakelijk!