Glutenvrije breakfastmuffins

Breakfastmuffins, ik deelde al eerder een recept hiervan voor mamalifestyle. Deze keer maakte ik glutenvrije breakfastmuffins. Veel werk is het niet, je doet alle ingrediënten bij elkaar en hup in de oven. Ideaal voor onderweg of mee in de lunchbox naar school.

Wat heb je nodig voor 2 muffins

  • 25 gram rijstmeel

  • 25 gram kokosmeel

  • 1 ei

  • honing naar smaak

  • halve banaan geprakt

  • 75 ml amandelmelk

  • snuf zout

  • 1 tl bakpoeder

  • stukjes aardbei, framboos of blauwe bessen

Stappenplan Breakfastmuffins

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in met wat kokosolie.

Meng de banaan samen met de amandelmelk, ei en de honing in de blender of keukenmachine. Voeg hierbij de meelsoorten, het zout en het bakpoeder en meng het tot een mooi egaal beslag, Vind je hetwat te dik, voeg dan nog wat extra amandelmelk toe.

Snijd de aardbeien in kleine stukjes  en voeg deze toe aan het beslag. (of gebruik frambozen of blauwe bessen) Vul de ingevette muffinvormpjes en bak de muffins ongeveer 30-40 minuten in de oven.

Smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.