Vandaag maakte ik een heerlijke cake voor bij het koffiemomentje in de middag. Ik was aan het experimenteren in de keuken, had nog een bakje frambozen die ik wilde gebruiken, wat walnoten en stukjes pure chocolade werden er aan toegevoegd en het resultaat was een luchtige frambozencake die hier in huis zeker vaker gemaakt zal worden! Lees je mee?
Wat heb je nodig
-
75 gram amandelmeel
-
150 gram speltmeel
-
25 gram kokosbloesemsuiker
-
10 gram bakpoeder
-
3 eieren
-
1 tl vanille extract
-
100 ml sojamelk
-
snuf zout
-
100 gram frambozen + frambozen voor de garnering
-
20 gram walnoten in stukjes
-
15 gram pure extra dark chocolade in stukjes
-
amandelschaafsel en wat kokosbloesemsuiker voor de garnering
Stappenplan Frambozencake
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de eieren samen met de sojamelk en het vanille extract in een keukenmachine of blender.
Meng in een grote kom het amandelmeel, speltmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en het zout. Voeg hierbij het eiermengsel en roer het tot een mooi beslag. Voeg de frambozen, walnoten en chocolade toe en roer dit voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm, of gebruik bakpapier. Bak de frambozen cake in 40-50 minuten gaar. Laat de cake nog even afkoelen in de oven en je kunt genieten van een heerlijke plak frambozencake! Lekker met een soja cappuccino samen, ik zeg smakelijk!
Maak je deze cake? Laat het mij vooral weten! Bijvoorbeeld via Instagram @jannekekoijen Vind ik hartstikke leuk!
Liefs Janneke

Heerlijk met stukjes walnoot en pure chocolade