Het recept voor Zoete aardappelpannenkoeken deelde ik hier al op mijn site, vandaag een hartige variant. Lekker met tomaat en homemade pesto. Wat Wat heb je nodig voor ongeveer 6 pannenkoekjes
-
125 gram gekookte en gepureerde zoete aardappel
-
1 ei
-
3 el kikkererwtenmeel
-
1,5 tl bakpoeder
-
100 ml sojamelk
-
flinke snuf zout
-
peper
-
beetje gedroogde oregano
Stappenplan
Zorg dat de gepureerde aardappel afgekoeld is. Meng dit met alle ingrediƫnten samen in een keukenmachine tot een mooi beslag. Het beslag blijft wat dikker en korreliger.
Verhit wat olijfolie in een pan en giet met een juslepel kleine hoopjes in de pan. Bak de pannenkoekjes op laag vuur en draai ze om wanneer de bovenkant wat droger wordt. Bak ze mooi goudbruin. Maak een mooi stapeltje en beleg met wat jij lekker vindt! Ik gebruikte wat groene pesto, schijfjes tomaat en wat pijnboompitten. Ik maakte deze keer wat kleinere en dikkere pannenkoekjes. Je kunt ook dunnere maken. Draai de pan goed wanneer je het beslag erin giet zodat het beslag goed uit kan lopen.
Heb je geen kikkererwtenmeel in huis, gebruik dan boekweitmeel.
Ook lekker:
-
Garneer de pannenkoekjes met wat rucola, geitenkaas, walnoten en een scheutje honing.
-
Garneer met geroosterde kikkererwten, avocado en feta kaas.