Cacao-Chia Ontbijtje

Cacao in een ontbijtje is voor mij altijd een winner! Naast dat het gewoon erg lekker is heeft cacao ook vele voordelen. Zo is het goed voor je hart, is het een goede bron van ijzer en maakt het je zelfs vrolijk!  Dit superfood ontbijtje met avocado en banaan zorgt ervoor dat je er de hele ochtend tegen aan kan! De Chiapudding maak je heel gemakkelijk de avond van te voren zodat je in de ochtend binnen no time een ontbijtje op tafel hebt staan! En zeg nou zelf, is het geen plaatje! Lees je mee?

Wat heb je nodig voor 1 persoon

  • 25 gram chiazaad

  • 120 ml amandelmelk, sojamelk of gewone melk

  • 1 banaan

  • 0,5 avocado

  • scheutje amandelmelk

  • 3 tl (rauwe) cacaopoeder

  • scheutje honing

  • blauwe bessen voor de garnering

Stappenplan Cacao-Chia Ontbijtje

Meng de chiazaad samen met de amandelmelk en zet deze een nachtje in de koelkast in een afgesloten pot. De volgende morgen heb je een heerlijke chiapudding die op je staat te wachten. Je kunt er eventueel wat honing bij toevoegen, maar vind ik persoonlijk niet nodig.

De volgende morgen meng je de banaan, avocado, het cacaopoeder, de amandelmelk en een scheutje honing in de blender of met een staafmixer. Pak een mooi glas en doe eerst een paar lepels chaipudding erin, giet de chocoladesmoothie erbij en herhaal dit nogmaals. Garneer het met wat blauwe bessen en klaar is je powerontbijtje!

Zijn jullie ook zo’n fan van chiapudding? Ik heb het pas sinds kort uitgevonden en ben helemaal fan! Wat is jullie favoriete chia receptje?

Maak je mijn ontbijtje? Laat het me weten via Facebook of Instagram @jannekekoijen Vind ik hartstikke leuk!

Liefs en smakelijk alvast!

Janneke

 

 

Een gedachte over “Cacao-Chia Ontbijtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.