Delicious Muffins

Je hebt vele soorten muffins. Met fruit, bessen of chocolade, je kunt ze versieren met wat je maar wil en ook in de verschillende meelsoorten kan gevarieerd worden. Je kunt ze eten bij het ontbijt, bij de brunch of als tussendoortje. Ik maakte deze keer deze delicious muffins en gebruikte daarvoor oa rijstemeel, banaan en vanille. Ik maakte drie verschillende soorten; met blauwe bessen, met frambozen en met rozijnen. Ook leuk om ze komend weekend tijdens de Paasbrunch te maken! Ze zijn naast dat ze lekker zijn ook super makkelijk om te maken, binnen no time op tafel dus! Laat de kinderen eventueel zelf hun eigen muffin versieren, succes gegarandeerd!Wat heb je nodig voor 6 delicious muffins

 • 100 gram zelfrijzend bakmeel

 • 75 gram rijstmeel

 • snuf kaneel

 • halve tl bakpoeder

 • snuf gemberpoeder

 • snuf zout

 • 1 rijpe banaan

 • 1 el walnotenolie

 • 1 ei

 • 100 ml sojamelk

 • 1 tl vanille extract

 • frambozen, blauwe bessen en rozijnen

 • amandelschaafsel voor de garnering.

Stappenplan

Meng het zelfrijzendbakmeel met het rijstmeel, kaneel, zout, bakpoeder en gemberpoeder.

Mix de banaan samen met het ei, vanille extract, walnotenolie en de sojamelk in een keukenmachine of blender. Voeg dit bij de droge ingrediënten en maak er een egaal beslag van. Giet het beslag in de muffinvormpjes. Ik gebruikte siliconen muffinvormen.

Garneer twee met blauwe bessen, twee met frambozen en twee met rozijnen (even in water wellen voor gebruik) Of garneer met wat je in huis hebt. Strooi er nog wat amandelschaafsel overheen en bak de muffins in ongeveer 35-40 minuten gaar. Laat ze nog eventjes afkoelen in de oven en genieten maar! Smakelijk!

Ook lekker: voeg een paar dadels toe aan het beslag. (Helaas waren bij mij de dadels op) voeg het toe bij het bananenmengsel. Zorg dat de dadels goed zacht zijn. Week ze eventueel in warm water voordat je ze gaat gebruiken, hierdoor worden ze weer zacht!

Ga jij deze muffins maken? Laat het me weten via Facebook of Instagram @jannekekoijen Vind ik hartstikke leuk! Veel bakplezier!

 

 

3 gedachtes over “Delicious Muffins

  • Janneke Koijen zegt:

   Mijn broer gaf me de tip om het te gebruiken. Hun gebruiken het vaak in cakes omdat hun beide kinderen coeliakie hebben. Het is eigenlijk gewoon gemalen rijst. Je hebt twee soorten, van gewone rijst en van kleefrijst (ketanmeel) ik wil het nog steeds samen gebruiken want alleen rijstmeel is best wel droog. ketanmeel haal je gewoon bij de toko, kost nagenoeg niks.. groetjes!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.