Paastaartjes

Dit weekend is het Pasen en de lekkere brunches en vele paaseitjes staan weer op ons te wachten. Gisteren maakte ik met met mijn zoon deze paastaartjes. Met een bodem van pinda’s en pindakaas! En een vulling van vanillekwark en pure chocolade. Top het af met wat rood fruit en je hebt een prachtig taartje voor op de Paastafel! Fijne Pasen allemaal! 

Wat heb je nodig voor 6 PAastaartjes

Vulling:

 • 45 gram havermout

 • 5 gram zonnebloempitten

 • 10 gram pompoenpitten

 • 10 gram pinda’s

 • 40 gram pindakaas. Ik gebruikte crunchypindakaas van Smaak

 • 1 el kokosolie

 • 30 gram honing

Bodem:

 • 300 gram Griekse yoghurt

 • 3 blaadjes gelatine

 • 1 tl vanille aroma

 • 1 zakje vanille suiker

 • eventueel wat honing naar smaak

 • 20 gram pure chocolade

Stappenplan Paastaartjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Wil je een vegetarische variant voor de gelatine gebruik dan agar-agat. Dit heeft wel een andere gebruikswijze!

Maal de havermout samen met de zonnebloempitten, pompoenpitten en pinda’s tot een fijn meel. Voeg de pindakaas, kokosolie en de honing toe en mix dit even goed door elkaar. Vet 6 muffinvormpjes in met wat kokosolie en doe in elk vormpje een lepel van het pindamengsel. Druk goed aan met je vingers of lepel. Bak de bodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat naderhand even goed afkoelen.

Doe ondertussen de Griekse yoghurt in een kom en voeg daarbij de vanille suiker, vanille aroma en eventueel wat honing toe. Verwarm een el van de yoghurt in een pannetje (let op dit mag niet koken!) en voeg daarbij de uitgeknepen blaadjes gelatine. Roer dit snel door zodat alle gelatine goed oplost. Voeg dit toe aan de rest van de kwark.

Giet op elke bodem een flinke lepel van de Griekse yoghurt. Verwarm de pure chocolade au bain marie en verdeel deze over de muffinvormpjes. Zet ze een nachtje in de koelkast, of minstens 3 uur en je kunt genieten van deze heerlijke Paastaartjes!

Wij aten ze vanochtend als ontbijt! En garneere ze met lekker vers rood fruit. Een heerlijk begin van deze Goede vrijdag.

Ga jij deze Paastaartjes maken? Laat het me weten via Facebook of Instagram @jannekekoijen

Liefs Janneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.