Bananenbrood, ik maak het bijna elKe week. Super makkelijk om te maken en ook nog eens verantwoord. Ideaal voor wanneer de kinderen uit school komen. Vandaag maakte ik een bananenbrood met roggemeel, cranberries en rozijnen! Het resultaat was een heerlijk broodje en ook lekker zoet door de cranberries. Lees je mee?!
Wat heb je nodig voor 1 Bananabread met roggemeel
-
3 rijpe bananen
-
3 eieren
-
100 gram roggemeel
-
100 gram tarwebloem
-
flinke snuf zout
-
2 tl bakpoeder
-
1 zakje vanillesuiker
-
snuf kaneel
-
snuf nootmuskaat
-
Handvol rozijnen, cranberries en verschillende zaden en pitten.
-
Wat amandelschaafsel, zonnebloempitten en pompoenpitten voor de garnering
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng de eieren samen met de bananen in de blender of keukenmachine. Giet het mengsel in een kom en voeg hierbij de overige droge ingrediënten. Voeg als laatste de rozijnen, cranberries, pompoenpitten en zonnebloempitten toe. Meng alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier. Garneer met het amandelschaafsel, pompoenpitten en zonnebloempitten en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar.
Maak jij dit bananenbrood? Laat het me hier weten of via Instagram of Facebook! Vind ik leuk!
Smakelijk en veel bakplezier

Klinkt goed Janneke, ik heb al een tijdje een rest roggemeel liggen dus moet ik t misschien maar even opmaken door dit recept in elkaar te flansen.
LikeLike
Super leuk!! Moet je doen 😄
LikeLike