Bananabread met roggemeel

Bananenbrood, ik maak het bijna elKe week. Super makkelijk om te maken en ook nog eens verantwoord. Ideaal voor wanneer de kinderen uit school komen. Vandaag maakte ik een bananenbrood met roggemeel, cranberries en rozijnen! Het resultaat was een heerlijk broodje en ook lekker zoet door de cranberries. Lees je mee?! 

Wat heb je nodig voor 1 Bananabread met roggemeel

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 100 gram roggemeel

  • 100 gram tarwebloem

  • flinke snuf zout

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • snuf kaneel

  • snuf nootmuskaat

  • Handvol rozijnen, cranberries en verschillende zaden en pitten.

  • Wat amandelschaafsel, zonnebloempitten en pompoenpitten voor de garnering

Stappenplan

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng de eieren samen met de bananen in de blender of keukenmachine. Giet het mengsel in een kom en voeg hierbij de overige droge ingrediënten. Voeg als laatste de rozijnen, cranberries, pompoenpitten en zonnebloempitten toe. Meng alles goed door elkaar.

Giet het mengsel in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier. Garneer met het amandelschaafsel, pompoenpitten en zonnebloempitten en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar.

Maak jij dit bananenbrood? Laat het me hier weten of via Instagram of Facebook! Vind ik leuk!

Smakelijk en veel bakplezier

2 gedachtes over “Bananabread met roggemeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.