Bananabread met roggemeel

Bananenbrood, ik maak het bijna elKe week. Super makkelijk om te maken en ook nog eens verantwoord. Ideaal voor wanneer de kinderen uit school komen. Vandaag maakte ik een bananenbrood met roggemeel, cranberries en rozijnen! Het resultaat was een heerlijk broodje en ook lekker zoet door de cranberries. Lees je mee?! 

Wat heb je nodig voor 1 Bananabread met roggemeel

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 100 gram roggemeel

  • 100 gram tarwebloem

  • flinke snuf zout

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • snuf kaneel

  • snuf nootmuskaat

  • Handvol rozijnen, cranberries en verschillende zaden en pitten.

  • Wat amandelschaafsel, zonnebloempitten en pompoenpitten voor de garnering

Stappenplan

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng de eieren samen met de bananen in de blender of keukenmachine. Giet het mengsel in een kom en voeg hierbij de overige droge ingrediënten. Voeg als laatste de rozijnen, cranberries, pompoenpitten en zonnebloempitten toe. Meng alles goed door elkaar.

Giet het mengsel in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier. Garneer met het amandelschaafsel, pompoenpitten en zonnebloempitten en bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar.

Maak jij dit bananenbrood? Laat het me hier weten of via Instagram of Facebook! Vind ik leuk!

Smakelijk en veel bakplezier

2 gedachtes over “Bananabread met roggemeel

Geef een reactie op Anne Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.