Oatmealcookies met pindakaas

De kinderen hebben vakantie en we beginnen de week goed met deze gezonde havermoutkoekjes. Naast  havermout gebruikte ik ook dadels en pindakaas!  Ze zijn super makkelijk om te maken, binnen no time klaar en ook nog eens verantwoord. Ideaal om mee te nemen voor onderweg of gewoon lekker bij de thee in de middag. Ga jij ze ook maken? Lees even mee!Wat heb je nodig voor ongeveer 11 koekjes

  • 100 gram dadels

  • 150 gram havermout

  • 2 eieren

  • 35 gram pindakaas

  • 15 gram honing

Stappenplan Oatmealcookies met pindakaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ik gebruikte medjoul dadels, deze zijn lekker zacht. Gebruik je de kleinere (harde) uit de supermarkt, leg ze dan even in een bakje met heet water zodat ze  zacht worden.

Maal de dadels fijn in een keukenmachine. Tot een soort dadelpasta. Doe de pasta in een kom en voeg daarbij de havermout. Roer goed door. Voeg de eieren, honing en pindakaas toe en meng alles nogmaals door elkaar.

Maak 11 kleine balletjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de havermoutkoekjes goed plat. Hoe platter hoe krokanter. Ik heb ze wat dikker gelaten omdat ik zelf hou van een harde buitenkant en een wat zachtere binnenkant.

Bak de havermoutkoekjes met pindakaas in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze nog eventjes afkoelen op een rooster en genieten maar!

Veel bakplezier en smakelijk!

Janneke

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s