American Pancakes stonden nog steeds op mijn to do lijstje van pannenkoeken. En vandaag was het dan zover. Vanochtend stond dit heerlijke stapeltje fluffy pancakes op de ontbijttafel en het was een ware hit! Om een iets gezondere variant te maken gebruikte ik kokosolie en heb ik een deel van het tarwebloem vervangen voor boekweitmeel. Lekker met stukjes banaan en maple syrup. Ik zeg een perfect zondagsontbijtje!
Wat heb je nodig voor een stapel voor het hele gezin
-
40 ml kokosolie
-
100 gram tarwebloem
-
80 gram boekweitmeel
-
8 gram bakpoeder
-
flinke snuf zout
-
1 ei
-
250 ml melk
-
1 tl vanille extract
Stappenplan American Pancakes
Meng het boekweitmeel samen met de tarwebloem, bakpoeder en het zout in een kom.
Verwarm de kokosolie in een pannetje. Meng het ei samen met de melk en het vanille extract. Voeg hierbij de gesmolten kokosolie en meng dit goed door elkaar. Voeg dit bij het meel en meng alles tot een mooi egaal beslag.
Verwarm wat kokosolie in een pan en giet met een juslepel ( die gebruik ik altijd en heeft de perfecte afmeting!) drie kleine hoopjes in de pan. Bak op niet te hoog vuur, de American pancakes mogen niet bruin worden. Wanneer de bovenkant wat droger wordt kun je de pancakes omdraaien.
Garneer de American pancakes met vers fruit, wat maple syrup of wat jij lekker vindt! Maak er een waarontbijtfeestje van! Heel veel bakplezier en smakelijk!
Ga jij deze American pancakes maken? Laat het me weten!
Liefs Janneke