Bananenmuffins

Op zondag bak ik vaak een gezonde snack voor de aankomende week. Deze week zijn het healthy bananenmuffins geworden. Een heerlijke snack voor na schooltijd en super makkelijk  om te maken. In plaats van suiker gebruikte ik dadelstroop en het resultaat zijn deze gezonde smeuïge muffins, die je ook prima als ontbijt kan eten!

Het liefst gebruik ik overrijpe bananen voor deze bananenmuffins. Dit maakt de muffins al lekker zoet waardoor het gebruik van suiker vaak onnodig is. Ik voegde deze keer een beetje cacaopoeder toe, maar dit is optioneel. Varieer hiermee! Voeg bijvoorbeeld een el biologische pindakaas toe of wat ongezouten noten.

Wat heb je nodig voor 8 bananenmuffins

  • 2 grote overrijpe bananen

  • 3 eieren

  • 125 gram amandelmeel

  • 125 tarwebloem

  • 1 tl bakpoeder

  • snuf zout

  • 3 el dadelstroop

  • 2 el cacaopoeder

  • Optioneel een beetje vanille extract. Dit vind ik persoonlijk niet nodig maar wie weet voor de echte zoetekauw 😉

Stappenplan Bananenmuffins

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix de eieren samen met de bananen en dadelstroop in de blender, keukenmachine of gebruik een handmixer.

Voeg hierbij het amandelmeel, tarwebloem, zout, cacaopoeder en bakpoeder en mix het tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over 8 muffinvormpjes. Ik gebruikte siliconen vormen. Bak de muffins in ongeveer 40 minuten gaar in de oven. Laat ze goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en je kunt genieten van deze gezonde bananenmuffins.

In de koelkast kun je de muffins goed 2 dagen bewaren. Ik vries er ook altijd een paar in, wanneer ze ontdooid zijn bak ik ze nog een paar minuutjes in de oven en dan kan ik weer gelijk genieten van deze smeuïge muffins!

Tip: Lekker met wat amandelpasta en geroosterd amandelschaafsel!

Ga jij deze muffins maken? Laat het me vooral weten, vind ik hartstikke leuk! Heel veel bakplezier!

Super makkelijke en suikervrije bananenmuffins

 

 

2 gedachtes over “Bananenmuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.