My favorite Overnightoats

Op het moment is overnightoats een van mijn favoriete ontbijtjes. Het komt misschien nog wel het meest in de buurt bij de ouderwetse manier van havermout eten. Daarnaast is het gezond en ontzettend lekker! Leuke bijkomstigheid is dat het de avond van te voren al kan worden klaar gemaakt zodat je in de ochtend gelijk kan beginnen aan je ontbijtje! Perfect voor alle mama’s want in de drukke ochtendspits schiet het maken van een verantwoord ontbijtje er vaak bij in.

Zo’n bakje overnightoats is een echt voedzaam ontbijtje. Het voordeel van havermout is dat het vullend is en je zult niet snel een hongergevoel ervaren.

Je kunt de overnightoats volledig aanpassen naar je eigen smaak. Ik heb hieronder twee verschillende overnightoats uitgewerkt en een keer daarvan gebruikte ik N’oats banaan-chocolade van het merk Mymuesli. Eigenlijk moet je deze verwarmen, maar mijn zoon van 5 leek het een goed idee om deze hiervoor te gebruiken en hij had gelijk want het resultaat was helemaal top! Daarnaast voegde ik ook wat chiazaad toe, dit heb ik pas sinds kort uitgevonden (slecht he!) en vind ik zo lekker! De chiapudding voorziet je lichaam van ontzettend veel voedingsstoffen en ik ben helemaal niet zo fan van de superfoods, maar dit is wel een aanradertje!

Maar varieer vooral met wat jij lekker vindt! Gebruik verschillende soorten vers fruit, voeg cacaopoeder of pindakaas toe, wat jij wil! Ook een lekkere combi; appel, kaneel, ongezouten noten en wat honing.

Hieronder deel ik drie verschillende soorten ontbijttoetjes met overnightoats. Ik noem het toetje want door het gebruik van de Griekse yoghurt heeft het daar wel heel erg veel van weg! Wat is jouw favoriete combinatie?

Overnightoats 1: Wat heb je nodig voor 1 persoon

 • 40 gram N’oats banaan/ chocolade van Mymuesli. Heb je dit niet in huis, gebruikt dan gewone havermout en voeg eventueel stukjes banaan en cacaonibs toe.

 • 100 ml sojamelk

 • 50 gram Griekse yoghurt

 • 1 el chiazaad

 • blauwe bessen

Stappenplan

Meng de N’oats samen met 50 ml van de sojamelk. Roer goed door en voeg hierbij 35 gram van de  Griekse yoghurt. Meng nogmaals door. Pak een glas en doe er een laag blauwe bessen in. Giet hierover het havermoutmengsel gevolgd door een laag blauwe bessen.

Meng in een kom een el chiazaad met 50 ml melk en de overige Griekse yoghurt. Roer dit goed door en giet dit over de blauwe bessen. Laat het een nachtje staan in de koelkast en garneer het de volgende morgen met een laatste laagje blauwe bessen en klaar is je ontbijt! Een waar kunstwerkje en een perfecte voedzame start van de dag! Ik eet dit graag op dagen voordat ik ga sporten. Heerlijk!

Overnightoats 2: Wat heb je nodig voor 1 persoon

 • 35 gram havermout

 • 100 ml sojamelk

 • 50 gram Griekse yoghurt

 • 1 tl biologische pindakaas

 • 1 tl lijnzaad

 • 1 tl chiazaad

 • honing naar smaak

 • 1 banaan in plakjes

  Overnightoats met banaan en pindakaas

Stappenplan

Meng de havermout, lijnzaad en chiazaad samen met de sojamelk. Roer goed door en voeg hierbij de  Griekse yoghurt, honing en een el pindakaas. Meng nogmaals door. Zet het een nachtje in de koelkast. Ik gebruikte een kleine weckpot. De volgende morgen garneren met je favoriete toppings en genieten maar!

Overnightoats 3: Wat heb je nodig voor 1 persoon

Overnightoats met banaan en frambozen. Topped met blauwe bessen. Zo lekker!

 

 

 

 

 

 

 • 40 gram havermout

 • 50 ml sojamelk

 • 100 gram Griekse yoghurt

 • 1 banaan

 • handvol frambozen

 • honing naar smaak

 • voor de garnering wat blauwe bessen en lijnzaad

Stappenplan

Meng de havermout samen met de melk en Griekse yoghurt. Prak de banaan met een vork en voeg dit toe aan het havermoutmengsel. Roer alles goed door. Voeg de frambozen toe en roer deze voorzichtig door het mengsel. Wanneer je het wat zoeter wilt maken kun je wat honing toevoegen. Ik vind het niet echt nodig. Door de banaan wordt het al zoeter gemaakt. En hoe rijper de banaan hoe zoeter de overnight oats.

Zet het een nachtje weg in de koelkast. De volgende morgen garneren met de blauwe bessen en lijnzaad en klaar is je ontbijtje! Super lekker!

Ga jij een van deze overnightoats maken? Laat het mij vooral weten! Vind ik hartstikke leuk! Smakelijk!

Liefs Janneke

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “My favorite Overnightoats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.