Vanochtend had ik weer eens zin in granola! Ik dook de keuken in en maakte een heerlijke, zoete granola met stukjes chocola! Need I say more? Het leuke van granola is dat je het helemaal naar je eigen smaak kan maken. Kijk wat je nog in je keukenkastjes heb staan en duik zelf die keuken in om granola te gaan maken. Veel lekkerder dan de granola die ze in de supermarkten verkopen en vaak ook veel gezonder. Hieronder deel ik weer een nieuw granola receptje die hier in huis zeker vaker gemaakt zal gaan worden! Lees je mee?
Wat heb je nodig voor 1 pot granola
-
200 gram havermout
-
30 gram zonnebloempitten/pompoenpitten
-
2 el lijnzaad
-
75 gram walnoten in stukjes
-
1 el dadelstroop
-
1 el gesmolten kokosolie
-
30 gram honing
-
snuf kaneel
-
1 el geraspte kokos
-
2 el chiazaad
-
en stukjes pure chocolade. Ik gebruikte extra dark 80%
Stappenplan Delicious Granola
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng in een grote kom alle droge ingrediënten, behalve de kokos, chia zaad en chocolade. Voeg hierbij de kokosolie, honing en dadelstroop en hussel dit goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet het in de over voor ongeveer 10 minuten. Hussel alles goed door elkaar en bak dan nogmaal 10 minuten. Let erop de granola moet niet te bruin worden! Laat de granola nog goed afkoelen in de oven en daarna nogmaals buiten de oven. Hierdoor wordt hij extra krokant! Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Heerlijk in combinatie met Griekse yoghurt en vers fruit! Of strooi eens wat granola over je homemade nicecream.
Veel bakplezier en smakelijk!
Liefs Janneke
Heerlijk granola recept Janneke, voor mij is het al weer veel te lang geleden dat ik granola gemaakt heb. Het wordt weer eens tijd..
LikeLike
Dankjewel Anne! Altijd lekker om een voorraadje in huis te hebben. Gijs herinnert mij er thuis altijd aan wanneer ik weer nieuwe moet maken.
LikeLike