Amandelkoekjes

De koekjestrommel raakte weer leeg dus het was tijd om nieuwe koekjes te gaan bakken. Ik wilde heel graag koekjes gaan bakken met amandelmeel. Ik hou zelf van koekjes die aan de binnenkant nog lekker zacht zijn en aan de buitenkant krokant. Het resultaat was een heerlijk stapeltje amandelkoekjes die waarschijnlijk binnen no time weer op zijn……

Wat heb je nodig voor ongeveer 10/12 koekjes

  • 75 gram amandelmeel

  • 25 gram havermeel (havermout gemalen in de keukenmachine)

  • 0,5 tl bakingsoda

  • 3 el Honing

  • 1 tl vanille extract

  • 1,5 el gesmolten boter. Je kunt ook kokosolie of zonnebloemolie gebruiken.

  • snuf zout

  • amandelschaafsel

Stappenplan Amandelkoekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom het amandelmeel, havermeel en bakingsoda en het zout. Voeg hierbij de Gesmolten boter, honing en het vanille extract. Meng alles tot een grote deegbal en draai ongeveer 10-12 gelijke balletjes van het mengsel.

Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk deze plat. Strooi wat amandelschaafsel over de koekjes en bak ze ongeveer 10-15 minuten in de oven. De koekjes zijn nog zacht als ze klaar zijn, laat ze even goed afkoelen in de oven en daarna nog op een rooster buiten de oven zodat ze krokant kunnen worden.

Bewaar de koekjes, als je dat al kan, in een afgesloten pot of trommel. Smakelijk!

Ga jij deze amandelkoekjes maken? Laat het mij dan weten. Vind ik hartstikke leuk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.