Ricottataart met frambozen en aardbeien

Zondag is het  Moederdag! Sinds ik mama ben word ik elk jaar weer volop verrast door die lieverds van mij; met  een lekker ontbijtje, mooie knutselwerkjes en heel veel knuffels! Dit jaar zei Gijs dat hij mij wilde verrassen met een lekkere taart, maar ik moest wel meehelpen hem te gaan maken. We gingen samen bedenken wat het zou gaan worden en het werd deze ricottataart met aardbeien en frambozen. Een ware hit hier in huis! Het is geen healthy taart, maar wel hartstikke lekker en met Moederdag moeten we onszelf mama’s verwennen toch! Hele fijne Moederdag allemaal!

Wat heb je nodig voor deze Ricottataart met frambozen en aardbeien

  • 1 pakje ricotta, 250 gram

  •  100 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gram suiker

  • 3 eieren

  • snuf suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • 235 zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • handvol frambozen

  • ongeveer 10 aardbeien in stukjes

Stappenplan

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak een grote kom en mix de ricotta samen met de vanille suiker, de gewone suiker en het zout. Voeg de roomboter toe en mix nogmaals goed door. Voeg daarna een voor een de eieren toe en mix het tot een luchtig geheel.

Voeg het meel en het bakpoeder toe en mix het tot een mooi egaal beslag. Als laatste doe je de frambozen en de stukjes aardbeien erbij. Roer deze voorzichtig met een spatel door het beslag.

Vet een springvorm in met boter en giet het beslag hierin. Zet de ricottataart voor ongeveer 45-55 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen en garneer hem met rood fruit en wat poedersuiker, een plaatje gegarandeerd! Laat dit recept vooral aan manlief zien zodat hij voor zondag nog snel de keuken in kan duiken.

Hele fijne Moederdag mama’s! Laat je maar goed verwennen!

Liefs Janneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.