Peanutbutter muffins

Vandaag bakte ik deze Peanutbutter Muffins! Gemaakt met speltmeel en natuurlijk pindakaas! Muffins bakken vind ik zo leuk en deze Peanutbutter Muffins zijn weer goed gelukt! Lekker als tussendoortje, ontbijt of mee voor onderweg!

Wat heb je nodig voor 6 muffins

  • 1 grote rijpe banaan

  • 60 gram Pindakaas. Ik gebruikte 100% pindakaas van de AH

  • 125 gram speltmeel

  • 50 ml sojamelk

  • 20 gram dadels

  • 1 ei

  • 1 tl honing + extra voor chocoladetopping

  • 1 tl bakpoeder

  • snuf zout

  • stukje pure chocolade 80%

  • scheutje amandelmelk

 

 

 

 

Stappenplan Peanutbutter Muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de banaan, sojamelk, het ei, de dadels, pindakaas en de honing in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.

Meng in een kom het speltmeel samen met het bakpoeder en het zout. Voeg het banaan/pindakaasmengsel toe en roer goed door tot een mooi beslag. Vet de muffinvormpjes in. Ik gebruikte siliconen muffinvormpjes. Giet het beslag hierin en bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Smelt een klein stukje pure chocolade au bain marie. Voeg een scheutje amandelmelk toe en een beetje honing naar smaak. Dit goed doorroeren en besprenkel de muffins wanneer ze afgekoeld zijn hiermee. Strooi er nog wat amandelschaafsel overheen en klaar zijn je overheerlijke Peanutbutter Muffins!

Ook lekker: Meng wat Pindakaas met amandelmelk en honing. Goed mengen en besprenkel je muffins hiermee = Pindakaasheaven! maar een gewone klodder pindakaas doet ook wonderen hoor. Enjoy!

Veel bakplezier en smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.