Vegan Mango Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn hier op mijn blog al vaak voorbij gekomen, maar nog nooit pannenkoeken die bereid waren zonder ei of melk. Ik had nog een mango liggen die op moest en ging experimenteren in de keuken. Het resultaat waren deze vegan en glutenvrije mango pannenkoeken. Heerlijk zoet door de mango en ook nog eens makkelijk om te maken!

Wat heb je nodig voor 1 grote portie

  • 100 gram rijpe mango

  • 1 tl ahornsiroop

  • 40 gram boekweitmeel

  • 1 tl chiazaad (optioneel)

  • snuf zout

  • 1 tl bakpoeder

  • 100 Alpro Mild&Creamy

Stappenplan Mango Pannenkoeken

Mix de mango samen met de Alpro Mild&CreamY en ahornsiroop in de blender of keukenmachine.

Meng in een kom het boekweitmeel met het zout en bakpoeder. Voeg hierbij het mangomengsel en meng het tot een mooi beslag. Voeg als laatste de chiazaadjes toe en roer deze voorzichtig door het pannenkoekenbeslag. Het beslag blijft wat dikker en plakkeriger, dat hoort.

Verwarm wat kokosolie in een pan en giet met een lepel kleine hoopjes in de pan. Ik bak vaak per drie pannenkoekjes. Je kunt uit dit beslag ongeveer 6 pannenkoekjes halen. Wanneer de pannenkoekjes aan de bovenkant wat droger worden is het tijd om  ze om te draaien. Bak ze op niet te hoog vuur! Garneer de pannenkoeken met vers fruit. Ik maakte een appel/mango compote van stukjes mango en appel met een klein beetje ahornsiroop en daarbij stukjes banaan. Erg lekker!

Ga jij deze mango pannenkoeken maken? Laat het me weten! Vind ik hartstikke leuk!

Liefs Janneke

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.