Personal blog: Mama & Dochter Date

Af en toe is het belangrijk om even alle aandacht te krijgen. 1 op 1 contact met mama en even geen aandacht hoeven delen met je broer en zusje. Juul en Gijs hebben (meestal) een hele goede band samen en Juul is ook dol op haar kleine zusje, maar zoals in elk gezin kunnen ze niet met en ook niet zonder elkaar. Een gezellig speelmoment kan ineens veranderen in ruzie en soms hebben ze, net als mama, even een break van elkaar nodig. Gisteren was het weer zover; mama en Juul gingen op date! Juul mocht kiezen en het werd een dagje Amsterdam!

Om het extra leuk te maken en mama de parkeerstrubbelingen te besparen gingen we met de trein. Juul had er zin in! Ze had het er op school al de hele week over en kwam op zaterdagmorgen vol in de make-up en met een ‘heerlijke’ parfumgeur naar beneden. De make-up werd helaas voor haar verwijderd maar dat mocht de pret niet drukken.

We hebben een heerlijke dag samen gehad. Inclusief taart bij de Drie Graefjes, een terrasje in het zonnetje, die rare geur die Juul telkens weer rook en we hebben natuurlijk goed geshopt! Beetje jammer dat het weer voornamelijk voor de kids was, maar volgens mij is dat wel een herkenbaar iets bij mama’s.

Op de weg terug naar huis kroop Juul dicht tegen mij aan en we hadden heerlijke gesprekken over van alles en nog wat. Ik denk dat ik dat moment misschien wel het mooiste van de dag vond. Even alle aandacht hebben voor haar en niet afgeleid zijn door de dagelijkse dingen. We sloten de dag af met een ijsje en maakten al plannen voor onze volgende date!

Onderneem jij wel eens iets samen met je dochter of zoon alleen? Ik ervaar dat het de band echt versterkt en bovendien voelt je dochter zich die dag extra speciaal! Hieronder een aantal tips voor gezellige mama & dochter dates.

  • Gezellig de stad in en shoppen! Samen de rekken afstruinen en kleding aanpassen. Maak je dag compleet om samen ergens lekker te lunchen of te dineren.

  • Ga samen naar het theater. Met Juul heb ik samen al meerdere musicals bekeken. Afgelopen jaar zijn we samen naar Checkpoint geweest en naar de balletuitvoering van de Notenkraker. Vooral dat laatste maakte veel indruk. We trokken beide onze mooiste jurken aan en maakte er echt een avondje uit van.

  • Samen naar de bioscoop!

  • Een High Tea. Samen gezellig kletsen onder het genot van lekker eten, dat klinkt helemaal prima lijkt mij zo. Ook leuk: Vul een Picknickmand met lekkere hapjes en creëer je eigen High Tea in het park.

  • Een beautydagje houden. Nagels lakken, maskertje, make-up, voetenbadje, haren mooi maken en daarna het prachtige resultaat  vastleggen in een ‘echte’ fotoshoot.

  • Samen een ijsje eten.

  • Workshops. Je hebt tegenwoordig zoveel workshops waarbij de creativiteit van de kinderen zich kan ontwikkelen. Bakworkshops, sieraden maken, wetenschap etc.

  • Samen een museum bezoeken.

  • Ga met het mooie weer een stukje fietsen. Broodjes en drinken mee en hup samen de natuur in.

Hebben jullie nog leuke tips? Ik hoor ze graag!

Liefs Janneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.