Deze heerlijke muffins zijn gemaakt van speltmeel en gezoet met dadelstroop en banaan. Door de cranberries worden de speltmuffins nog zoeter en lekkerder. De walnoten zorgen voor de extra bite, kortom deze muffins wil je gaan maken! Lees je mee?
Wat heb je nodig voor 6 muffins
-
1 banaan
-
2 eieren
-
200 gram speltmeel
-
1 el lijnzaad
-
2 el gedroogde cranberries
-
handvol walnoten in stukjes
-
2 el dadelstroop
-
75 ml amandelmelk
-
1,5 tl bakpoeder
-
snuf zout
Stappenplan Speltmuffins
Verwarm de oven op 180 graden.
Mix de eieren samen met de banaan, dadelstroop en amandelmelk in de blender, keukenmachine of gebruik een handmixer.
Voeg hierbij het speltmeel, zout, bakpoeder en mix het tot een egaal beslag. Voeg als laatste de cranberries, het lijnzaad en de walnoten toe en roer deze met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over 6 muffinvormen. Ik gebruikte siliconen vormen. Bak de muffins in ongeveer 35-40 minuten gaar.
Laat ze goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en je kunt gaan genieten van deze heerlijke muffins!
In de koelkast kun je de muffins goed twee dagen bewaren. Ik vries er ook altijd een paar in, wanneer ze ontdooid zijn bak ik ze nog een paar minuutjes in de oven.
Tip: Lekker met wat pindakaas en appelstroop!
Smakelijk!
Hoi Janneke kan ik het lijnzaad ook weglaten? Ik kan hier vanwege pds niet tegen.. groetjes Loes
LikeLike
Hoi Loes,
Dat kan zeker. Je kunt eventueel extra pitten of andere zaden toevoegen. Groetjes Janneke
LikeLike